Cyberbeveiliging: een adaptieve en interactieve reis

Welkom bij onze blog over onze innovatieve cyber awareness game die gebruikmaakt van gamification en interactie om het bewustzijn over cyberbeveiliging te vergroten. Laten we een duik nemen in de wereld van digitale veiligheid en ontdekken hoe deze game uw bedrijf helpt om de meest voorkomende gebruikte manieren van cybercrime te herkennen. En te vermijden.

Cyberbeveiliging niet meer weg te denken uit de huidige maatschappij. Het omvat technologieën, processen en controles die zijn ontworpen om systemen, netwerken en data te beschermen tegen cyberaanvallen. Immers, alle bedrijven worden steeds meer afhankelijk van ICT. Onze systemen worden aangestuurd computers, onze kritieke systemen draaien op servers en onze gegevens worden veelal digitaal opgeslagen.

Cyber Awareness: het licht in de duisternis van onwetendheid

Bewustzijn is de eerste stap richting bescherming. We hebben het al vaker beschreven, maar uw medewerker is de eerste beveiligingslaag binnen uw bedrijf. Ook wel “human firewall” genoemd.
Onze game introduceert en leert spelers op een leuke en boeiende manier de basisprincipes van cyberbeveiliging. Doordat je in de huid van de hacker kruipt (technisch gezien word je een hacker), leer je de fijne kneepjes van het vak. Van het herkennen van (spear) phishing berichten tot het creëren van een VPN om anoniem te blijven.

Computercriminaliteit: de onzichtbare vijand

Computercriminaliteit is een groeiend probleem dat iedereen kan treffen. Dat geldt voor bedrijven en voor u individueel. Onze game helpt spelers de verschillende vormen van computercriminaliteit te herkennen, van identiteitsdiefstal tot ransomware-aanvallen tot (spear) phishing. Door het voltooien van levels die gericht zijn op cyberverdediging, worden spelers uitgedaagd en tegelijkertijd uitgerust met de kennis en vaardigheden om zichzelf te verdedigen tegen cybercriminelen.

Word partner en spread the word: samen sterker

De strijd tegen cyberdreigingen is een collectieve inspanning. En eentje van de lange adem. Cybercrime the game moedigt bedrijven of personen aan om ‘partner’ te worden. En zo dus de kennis te delen met vrienden, familie en collega’s. Door het ‘spread the word’-systeem wordt de reikwijdte vergroot. En kunnen meer bedrijven cyberbewust gemaakt worden, waardoor er een gemeenschap van geïnformeerde bedrijven en gebruikers ontstaat. Zo staan we samen sterker. In totaal zijn we concreet naar drie type partners:

Game ambassadeurs:

Partners die zich als game ambassadeur willen inzetten, gaan onze game daadwerkelijk bij bedrijven introduceren en pitchen.

Informatie beveiliging consultants

Na het spelen van onze game zijn bedrijven zich bewust van de gevaren, zwakke punten en eventuele mankementen van hun eigen omgeving. Om daar serieus naar te kijken gaan zij ons naar alle waarschijnlijkheid om een raad vragen. Wij voorzien niet in consultancy, maar willen wel de mogelijkheid bieden van het doorverwijzen van onze klanten naar gerespecteerde consultants op gebied van informatie beveiliging.

E-learning platformen

Na het spelen van onze game zijn bedrijven zich bewust van de gevaren, zwakke punten en eventuele mankementen op gebied van bewustwording van collega’s. Een gewaarschuwd mens telt immers voor twee. Om te zorgen dat de inhoud niet in de vergetelheid bij uw medewerkers raakt willen we onze klanten een alternatief bieden op gebied van herhaling. Vandaar dat we op zoek zijn naar (betrouwbare) e-learning platformen.

Meer dan alleen een spel

Deze Cyber Awareness Game is meer dan alleen een spel; het is een rollenspel dat de kracht van gamification benut om een serieuze boodschap over te brengen op een toegankelijke en aantrekkelijke manier. Doe mee met ons op deze interactieve reis en word een cyberheld in uw eigen digitale wereld!