Een spel van bewustwording en vaardigheid

Training in cybersecurity is de ruggengraat van een goed verdedigde organisatie. Het gaat niet alleen om het leren van de meest voorkomende cyberaanvallen, maar ook om het ontwikkelen van een reflex om veilig te handelen in de digitale ruimte.

In de digitale wereld van nu is cybersecurity niet alleen een verantwoordelijkheid van IT-specialisten, maar van iedereen binnen een organisatie. Een cybersecurity awareness game is een innovatieve manier om medewerkers op alle niveaus te betrekken bij het versterken van de digitale veiligheid. Hieronder verkennen we de cruciale elementen van Cyber Crime The Game.

1. Cybersecurity awareness training

Bewustwording is de eerste stap naar verandering. Een cybersecurity awareness training zorgt ervoor dat medewerkers risico’s herkennen en weten hoe ze moeten reageren op bedreigingen, zoals phishing en ransomware. Maar hoe maak je medewerkers enthousiast om deze bewustwording te creëren? Waarom is training belangrijk?

Training is essentieel, omdat het medewerkers uitrust met kennis en tools om cyberdreigingen te herkennen en er adequaat op te reageren. Het verhoogt de algehele veiligheid en vermindert de kans op succesvolle aanvallen. Iedereen heeft na het spelen van de game dezelfde baseline.

2. Cybersecurity course

Een gestructureerde cybersecurity course biedt medewerkers de kennis die ze nodig hebben om zichzelf en hun organisatie te beschermen tegen cyberaanvallen. Alle cyberhygiëne zit in een game verpakt. Door middel van gamification en interactiviteit wordt leren leuk, wat leidt tot een hogere en langere opname van informatie en een grotere bereidheid om deel te nemen aan de training.

3. Cybersecurity learning

Blijven leren over cybersecurity is een continu proces. Het dreigingslandschap verandert voortdurend, en het is belangrijk dat medewerkers up-to-date blijven met de nieuwste beveiligingstrends en -technieken.

Cyber Crime The Game biedt een minimale basis en maakt jouw medewerkers enthousiast en nieuwsgierig naar meer. Bewustwording van cyber awareness maakt ruimte voor het begrip om deze informatie te herhalen. Herhaling is namelijk een cruciaal proces bij cyber awareness.

4. Cybersecurity e-learning

E-learning maakt het mogelijk voor medewerkers om op hun eigen tempo en volgens hun eigen schema te leren over cybersecurity, wat essentieel is voor het behouden van flexibiliteit en het aanmoedigen van zelfstudie.

Met Cyber Crime The Game hebben we een game ontwikkeld die modulair online gespeeld kan worden, op ieders eigen tempo. Wil je de 4 levels verdelen over 5 dagen? Ook dat behoort tot de mogelijkheden.

5. Cybersecurity management

Effectief cybersecurity management houdt een strategie in die niet alleen reageert op incidenten, maar deze ook voorkomt door proactieve maatregelen. Vandaar dat wij vol inzetten op het proactieve gedeelte.

Tegelijkertijd realiseren we onszelf dat er voldoende e-learning aanbieders zijn die dit op grote schaal aanbieden. Waarom dan Cyber Crime The Game afnemen? Simpel: medewerkers worden met het spelen van deze game zo enthousiast en tegelijkertijd bewust van welke trucjes kwaadwillende toepassen, dat zij overstag zullen zijn om verdere herhalingsoefeningen (met aandacht) te volgen (zonder te mopperen).

Meer over de levels

1. Hacker Anonimiteit/Veiligheid: medewerkers stappen in de schoenen van een “hacker”. Zij leren begrijpen hoe hackers opereren en hoe anonimiteit hun operaties beïnvloedt. Dit is cruciaal om te begrijpen “waarom het lastig is om te achterhalen waar die hackers zich eigenlijk bevinden”?

2. Phishing: leren herkennen en vermijden van phishing-aanvallen kan veelvoorkomende beveiligingsincidenten voorkomen. Phishing is de meest voorkomende manier van social engineering om daadwerkelijk bedrijven te infiltreren. Vandaar dat de aandacht voor dit onderwerp niet mag ontbreken.

3. Ransomware: kennis over hoe ransomware werkt en hoe het te voorkomen, is onmisbaar in het huidige cyberlandschap. Uiteindelijk moeten medewerkers begrijpen wat de consequenties kunnen zijn van het eventuele foutieve handelen van hun kant. Ook krijgen ze inzicht over hoe “makkelijk” het tegenwoordig is om ransomware aan te komen/te installeren.

4. CEO fraude: bewustzijn creëren over hoe fraudeurs zich voordoen als hooggeplaatste executives om gevoelige informatie te verkrijgen of financiële schade aan te richten. Er zijn meerdere CEO’s in de wereld van hetzelfde bedrijf. Als dat duidelijk is voor medewerkers, gaan ze daar vanzelf op acteren.

Voor wie?

Deze game is ontworpen voor medewerkers, ongeacht hun ervaringsniveau met cybersecurity. Het kan worden ingezet tijdens een kick-off cyber security awareness campagne, bij de onboarding van nieuwe medewerkers, om draagvlak te creëren voor de strijd tegen cybercriminaliteit of als groepsactiviteit.

Door spelenderwijs te leren, bouwen medewerkers de vaardigheden op die nodig zijn om de digitale frontlinie te versterken en de organisatie te beschermen tegen de steeds veranderende dreigingen van cybercriminaliteit.